Emtunga Transport AB har två st mobila pressar för att erbjuda bildemonterare och skrotföretag pressning av bilar och övrigt skrot samt att vi även kan erbjuda borttransport av det pressade materialet med lastväxlarekipage med kran.
Företaget investerade i två st mobilpressar från Bil & Metallpressen AB i maj 2016. Det var en press som var två år gammal och en äldre reservpress.

Under det gångna året har verksamheten ökat med 40%, så under 2017 har vi investerat i en ny mobilpress för att möta kundernas
behov och nu har vi en kapacitet på 100 000 årston.
Idag utför vi uppdrag från Skåne i söder till Nordnorge i norr och kunderna är allt från små bildemonterare till stora skrotföretag som Kuusakoski och Skrotfrag m. fl. För att kunna göra ett bra utfört arbete har vi tre maskinförare som har många års erfarenhet och har den största kunskapen i branschen.

Pressen är av märket Tabarelli Idromec RB 5000 och är tillverkad i Italien. Den är monterad på en treaxlad trailer och har en bakmonterad kran Jonsered 2490. Pressen drivs av en egen motor och den senaste maskinen har miljöklass Euro 6 för att klara framtidens miljökrav.
Kranarna är utrustade med en elektronisk fransk kranvåg av märket Steelyard. De används mycket i Frankrike för att väga avfallscont hos privatpersoner och som därför har en mycket stor exakthet. Det är viktigt för oss att vägningarna skall vara så exakta som möjligt eftersom
vi fakturerar på vägd vikt.

För att kunna förflytta maskinen mellan olika uppdrag används en dragbil och eftersom vi utför arbete över ett så stort geografiskt område har vi valt att använda det mest miljövänliga som marknaden kan erbjuda. Vi har två st Volvo FH med Euro6 motor och är utrustade med alla bekvämligheter som kylskåp, micro, kaffebryggare, tv m.m för att det ska vara en så bra arbetsplats som möjligt för våra maskinförare.

Emtunga Transport AB det bästa valet

Vår ambition är att våra kunder skall vara nöjda.
Anlitar ni oss att pressa kan ni välja att sälja ert material till vilken uppköpare ni vill.

Kontakt
Bengt Abrahamsson 070-6723210
bengt@emtungatransport.se